Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Idézőjelek

Ha egy lappnak, úgy köszönsz, hogy „Szervusz kedves lapp barátom, hogy vagy!”, akkor legjobb esetben csúnyán néz rád, ha viszont egy harcias lappal akadsz össze, akkor simán bemoshat egyet. Mert ők „számi”-nak hívják magukat, a lapp kifejezés megalázó számukra. Szóval, a számik a Lappföld (Sápmi) nevű terület lakói, a mai Finnország, Norvégia, Svédország és Oroszország (Kola-félsziget) területein szétszórva élnek körülbelül nyolcvanezren. Eredetmítoszuk szerint – mivel a medve náluk szent állat – egy számi lány és egy medve házasságának gyümölcsei. Ezzel szemben a kutatók ma sem értenek egyet e kérdésében: egyesek (főként a nyelvészek) szerint az uráli, finnugor népcsaládhoz tartoztak (vagyis a mi ük-unokatesóink), mások (az orvos-kutatók) azt mondják, hogy embertanilag különböznek az uráli népektől. Hát, mi itt és most nem fogunk igazságot tenni, még szerencse, hogy nem is ez a posztunk célja.

„Szervusz kedves lapp barátom, hogy vagy!”

Ha egy lappnak, úgy köszönsz, hogy „Szervusz kedves lapp barátom, hogy vagy!”, akkor legjobb esetben csúnyán néz rád, ha viszont egy harcias lappal akadsz össze, akkor simán bemoshat egyet. Mert ők „számi”-nak hívják magukat, a lapp kifejezés megalázó számukra.

0 Tovább

Pagebreak és tsai.

Ez itt szöveg

Ez megy középre

Ez már piros is

ez már félkövér is

ez már dőlt is is

ide jöhet a pagebreak

0 Tovább

Ez a post címe

Ez itt a post szövege

Ez itt egy stílus

0 Tovább

Első bejegyzés

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aliquam nisi lorem, pulvinar id, commodo feugiat, vehicula et, mauris. Aliquam mattis porta urna.

Maecenas nec augue. Praesent a quam pretium leo congue accumsan.

Aenean id massa ut lacus molestie porta

Curabitur sit amet quam id libero suscipit venenatis. Maecenas dui neque, rhoncus sed, vehicula vitae, auctor at, nisi.

0 Tovább
12345
»

Bemutatkozás

Dr. Kunetz Zsombor MBA, oxyologus szakorvos 1995 óta foglalkozik mentéssel. Az Országos Mentőszolgálat Motoros Mentő projekt alapítója és vezetője, majd a Magyar Légimentő Nonprofit Kft. orvosigazgatója 2005- 2010-ig. A légimentés szakmai vezetőjeként az összes egészségügyi képzésért, oktatásért felelt. Advanced Life Support (ALS) és European Pediatric Life Support (EPLS) provider.Aeromedical Crew Resource Management és Helicopter Emergency Medical Service (HEMS) oktató.

MBA képesítését a Szent István Egyetemen szerezte. Később a magán szektorban az Istenhegyi Magán Klinika Zrt. vezetője, az IT tagja. Jelenleg szabadúszó orvos, tanácsadó, egészségügyi rendszerfejlesztő.

Facebook oldal

tg mivanitt3 főoldal oldalad

blogavatar

Phasellus lacinia porta ante, a mollis risus et. ac varius odio. Nunc at est massa. Integer nis gravida libero dui, eget cursus erat iaculis ut. Proin a nisi bibendum, bibendum purus id, ultrices nisi.

Feedek